Ögonvitaminer

Många får försämrad syn när de blir äldre och orsakerna kan vara många. Risken att utveckla synnedsättningar kan reduceras med rätt skydd för ögonen. Ögonvitaminer kan bidra till att behålla normal synförmåga.

Många svenskar tappar synen med åldern och missar viktiga ögonblick i sina liv. De flesta av produkterna på Ögonvitaminer.se är baserade på AREDS, världens största ögonstudie, utförda av den amerikanska myndigheten National Eye Institute. De rekommenderas av svenska optiker och ögonläkare. De ögonvitaminer/kosttillskott vi säljer har en vetenskapligt bevisad effekt och kan bidra till att behålla normal synförmåga.

AREDS/AREDS2

AREDS2-studien visade att kombinationen av specifika vitaminer och mineraler i rätt doser minskade risken för att utveckla avancerad AMD (åldersrelaterad gula fläcken-blindhet) och synnedsättning med 25%.

National Eye Institute, som utförde studien, satsar mest pengar i världen på forskning kring ögat och dess sjukdomar. Myndigheten lyder under världens största forskningsfinansiär som är National Institute of Health (NIH), vilken i sin tur lyder under den amerikanska regeringens departement för hälsa och omsorg. Ögonvitaminer kan bidra till att behålla normal synförmåga.

AREDS2-studien är den största i världen som gjorts på gula fläcken och inga biverkningar registrerades under studien. Det finns inte heller några kända interaktioner eller kontrainteraktioner med några läkemedel. Studien utfördes av den amerikanska myndigheten National Eye Institute och rekommenderas av svenska optiker och ögonläkare.

Publicerad studie

Studien är även publicerad i stora vetenskapliga ögonläkartidskrifter, från Jama Ophthamology till Skandinaviens största ögonläkartidskrift Acta Ophthamologica. Där betonade tre svenska professorer från S:t Erik Ögonsjukhus vikten av att följa denna studie. AREDS-studien har även publicerats i Svenska Läkartidningen.

Innehållet i vissa ögonvitaminer rekommenderas av ögonkliniker i Sverige just eftersom innehållet har vetenskapligt bevisad effekt på gula fläcken. Ta hand om dina ögon, du kan bidra till att behålla normal synförmåga med ögonvitaminer.

Klicka här för att komma till studien.

Du kan läsa mer om några vanliga ögonsjukdomar genom att klicka här.

De flesta ögonvitaminer innehåller ingredienser som många känner igen och äter dagligen, som vitamin C. Vitaminerna säljs i tablettform och tas en eller flera gånger om dagen beroende på typ.

Varukorg
Rulla till toppen