Ögonvitaminer.se är en fristående e-butik som säljer produkter från flera olika leverantörer, bland annat:

Eyedun är ett svenskt företag som grundades i sin nuvarande form 2020 men har arbetat med optikbranschen sedan 2014. Eyedun har som sin målsättning att ta fram produkter som främjar dina ögon och din ögonhälsa. Företaget säljer och marknadsför:

EYEDUN, en ögonvitamin som motverkar risken för åldersrelaterade sjukdomar i ögat. Sammansättningen har tagits fram utifrån publicerade vetenskapliga studier med bevisad effekt, AREDS2-studien.

Oculivit – ventenskaplig bakgrund och undersökning av eventuella biverkningar

Eyedun är ett svensktillverkat kosttillskott innehållande antioxidantiska vitaminer och mineraler. Eyedun är framtagen utifrån resultatet av världens största studie på åldrande ögon, Age-Relating Eye Disease Study (AREDS). Denna har genomförts i två omgångar där den senare av de två kallas AREDS2, denna publicerade år 2013 av amerikanska National Eye Institute. 

Eyedun tas 2 ggr/dag i samband med mat, förslagsvis till frukost respektive middag. Detta beror på att kosttillskott absorberas bättre i samband med matintag och att ögats näthinna då skyddas bättre under hela dygnet.

AREDS2-studien

Innehållet i Eyedun bygger på den största ögonstudien i världen, gällande gula fläcken och åldrande ögon, Age-Related Eye Disease Study (AREDS). I studien följdes cirka 8000 patienter under tio år. AREDS2, som är den uppföljande studien, utfördes 2013 av National Eye Institute, en amerikansk federal myndighet.

Resultaten av AREDS2-studien är det som Eyedun följer till punkt och pricka. Innehållet är exakt detsamma som studien bygger på. Eyedun innehåller inga ytterligare tillsatta ämnen, inga ämnen saknas och det är med samma mängd av ämnen som användes vid studien. 

Studien som Eyedun bygger på är världens största som gjorts på gula fläcken. Inga biverkningar registrerades under studien. Det finns inte heller några kända interaktioner eller kontrainteraktioner med läkemedel. AREDS-studien är publicerad i flera stora vetenskapliga ögonläkartidskrifter, tex Jama Opthamology och Acta Opthamologica. I denna betonade tre svenska professorer från S:t Erik Ögonsjukhus vikten av att följa AREDS-studien.

AREDS-studien har även publicerats i Svenska Läkartidningen.

När du köper EYEDUN så vet du att:

  • Innehållet följer AREDS2-studien och är därmed en vetenskapligt beprövad produkt med bevisad effekt. 
  • Tillverkning sker i Sverige
  • Produkten kommer från ett svenskt företag
  • Formulan rekommenderas av svenska ögonläkare

Eyedun är ett av de enda kosttillskotten på marknaden som följer AREDS2 med två tabletter per dag. Tabletterna intas i tillsammans med måltid. En förpackning Eyedun innehåller 60 tabletter och täcker behovet för en månads konsumtion. Produkten kan köpas separat eller som en prenumerationstjänst. Vid prenumeration skickas Eyedun till dig varje månad. Du kan påbörja en prenumeration idag enkelt genom att klicka HÄR

Besök gärna tillverkarens hemsida för att läsa mer. eyedun.com

Varukorg
Rulla till toppen