Alliance Pharmaceuticals Ltd ett brittiskt företag som säljer fler än 80 olika läkemedel och kosttillskott i fler än 100 länder. Företaget har, bland annat, som målsättning att ta fram produkter som främjar ögat och ögonhälsa.

Macushield, en produkt som motverkar risken för åldersrelaterade sjukdomar i ögat. Sammansättningen har tagits fram utifrån publicerade vetenskapliga studier med bevisad effekt. Tas med en kapsel per dag. Förpackningen innehåller 90 kapslar.

Macushield Gold en produkt som motverkar risken för åldersrelaterade sjukdomar i ögat. Sammansättningen har tagits fram utifrån publicerade vetenskapliga studier med bevisad effekt. Tas med tre kapslar per dag. Förpackningen innehåller 90 kapslar.

Macushield och Macushield Gold- ventenskaplig bakgrund och undersökning av eventuella biverkningar

Macushield och Macushield Gold är ett kosttillskott med antioxidantiska vitaminer och mineraler som är framtagen från resultatet av världens största ögonstudie, Age-Relating Eye Disease Study (AREDS). Studien har gjorts i två omgångar där den senaste studien som kallas AREDS2 publicerade år 2013 av National Eye Institute. 

Kosttillskottet tas dagligen i samband med matintag. Detta för att kosttillskott absorberas bättre i samband med mat och att ögats näthinna då skyddas bättre under hela dygnet. AREDS2-studien är genomförd på följande sätt.

AREDS2-studien

Innehållet i Macushield bygger på världens största ögonstudie på gula fläcken i åldrande ögon, Age-Related Eye Disease Study (AREDS). I studien följdes 8000 patienter under 10 år. AREDS2, som är den senaste studien, utfördes 2013 av den amerikanska federala myndigheten National Eye Institute.

Studien som Macushield bygger på är den största i världen som gjorts på gula fläcken. Inga biverkningar registrerades under studien. Det finns inte heller några kända interaktioner eller kontrainteraktioner med några läkemedel. Studien är även publicerad i stora vetenskapliga ögonläkartidskrifter, från Jama Opthamology till Skandinaviens största ögonläkartidskrift Acta Opthamologica. Där betonade tre svenska professorer från S:t Erik Ögonsjukhus vikten av att följa denna studie.

AREDS-studien har även publicerats i Svenska Läkartidningen.

När du köper Macushield så vet du att:

  • Innehållet är byggt på AREDS2-studien vilket innebär att det är en vetenskapligt beprövad produkt med bevisad effekt.
  • Produkten rekommenderas av svenska ögonläkare

Macushield är ett kosttillskottet på som är byggt utifrån AREDS2 med endast en kapsel per dag. Kapseln intas i samband med måltid. En förpackning innehåller 90 tabletter och täcker dina behov för tre månader. Produkten kan köpas separat eller som en prenumerationstjänst. Vid köp av prenumeration skickas produkten automatiskt till dig varje månad. Du kan påbörja en prenumeration idag enkelt genom att klicka på köp nu. 

Macushield Gold

  • Innehållet bygger på AREDS2-studien vilket innebär att det är en vetenskapligt beprövad produkt med bevisad effekt. Produkten rekommenderas av svenska ögonläkare
  • Macushield Gold är ett kosttillskott på som bygger på AREDS2. Kapslarna intas i samband med måltid. En förpackning innehåller 90 kapslar och täcker dina behov för en månad. Produkten kan köpas separat eller som en prenumerationstjänst. Vid köp av prenumeration skickas produkten automatiskt till dig varje månad. Du kan påbörja en prenumeration idag enkelt genom att klicka på köp nu. 

    Varukorg
    Rulla till toppen