Ögonvitaminer.se är en fristående e-butik som säljer produkter från flera olika tillverkare, bland annat:

Soflin Pharma är ett svenskt företag som startade 2013 och har som sin målsättning att ta fram produkter som främjar ögat och ögonhälsa. Idag har företaget tre unika produkter: 

OPTIVITAL, en produkt som motverkar risken för åldersrelaterade sjukdomar i ögat. Sammansättningen har tagits fram utifrån publicerade vetenskapliga studier med bevisad effekt. 

Optimega-D är den första Omega-3 fettsyran i Sverige som är gjord på krillolja och som även innehåller D-vitamin. Produkten hjälper mot torra ögon och bidrar till hjärtats normala funktion.

OPTIFLOAT en produkt mot grumlingar i synfältet. Optifloat har i studier visat sig lösa upp ihopklumpningar av kollagena fibrer i glaskroppen som är orsaken till grumlingar/floaters i synfältet.

Optivital – ventenskaplig bakgrund och undersökning av eventuella biverkningar

Optivital är ett svenskt kosttillskott med antioxidantiska vitaminer och mineraler som är framtagen från resultatet av världens största ögonstudie, Age-Relating Eye Disease Study (AREDS). Studien har gjorts i två omgångar där den senaste studien som kallas AREDS2 publicerade år 2013 av National Eye Institute. 

Kosttillskottet tas 2 ggr/dag i samband med mat (frukost respektive middag). Detta för att kosttillskott absorberas bättre i samband med mat och att ögats näthinna då skyddas bättre under hela dygnet. AREDS2-studien är genomförd på följande sätt.

AREDS2-studien

Innehållet i Optivital bygger på världens största ögonstudie på gula fläcken i åldrande ögon, Age-Related Eye Disease Study (AREDS). I studien följdes 8000 patienter under 10 år. AREDS2, som är den senaste studien, utfördes 2013 av den amerikanska federala myndigheten National Eye Institute.

Resultaten av denna studie är det som Optivital följer till 100%. Innehållet är detsamma som studien bygger på. Optivital innehåller inga extra tillsatta ämnen, inga saknade ämnen och ingen annan mängd av de ämnena som användes vid studien. 

Studien som Optivital bygger på är den största i världen som gjorts på gula fläcken. Inga biverkningar registrerades under studien. Det finns inte heller några kända interaktioner eller kontrainteraktioner med några läkemedel. Studien är även publicerad i stora vetenskapliga ögonläkartidskrifter, från Jama Opthamology till Skandinaviens största ögonläkartidskrift Acta Opthamologica. Där betonade tre svenska professorer från S:t Erik Ögonsjukhus vikten av att följa denna studie.

AREDS-studien har även publicerats i Svenska Läkartidningen.

När du köper Optivital så vet du att:

  • Innehållet följer AREDS2-studien vilket innebär att det är en vetenskapligt beprövad produkt med bevisad effekt. 
  • Tillverkning sker i Sverige till gagn för svensk sysselsättning
  • Produkten kommer från ett svenskt företag
  • Produkten rekommenderas av svenska ögonläkare

Optivital är det enda kosttillskottet på marknaden som följer AREDS2 med endast två tabletter per dag. Tabletterna intas i samband med måltid. En förpackning innehåller 60 tabletter och täcker dina behov för en månad. Produkten kan köpas separat eller som en prenumerationstjänst. Vid köp av prenumeration skickas produkten automatiskt till dig varje månad. Du kan påbörja en prenumeration idag enkelt genom att klicka på köp nu. 

Optifloat

Optifloat är en ny produkt i Sverige och den enda som är till för dig som besväras av grumlingar i synfältet, även kallat ”floaters” eller ”svarta flugor”.

I en studie som presenterades vid Brain and Ocular Nutrition Congress aug. 2018 på Cambridge University i England, gav 54 ögonläkare innehållet i Optifloat till 463 patienter. Över 50% upplevde klarare syn efter 3 mån.

Vad Optifloat är och vad det används för

Optifloat är en peroral behandling vid grumlingar i glaskroppen. Optifloat innehåller antioxidanter och växtextrakt, som i studier visats ha en positiv effekt för att minska besvären av dessa grumlingar. Glaskroppen består till 99% av vatten. Resten är främst hyaluronsyra. Glaskroppen är hos yngre fast i sin konsistens men blir allt mer lättflytande vid ökad ålder. Detta leder till att glaskroppen börjar sjunka ihop, vilket gör att den drar i näthinnan där den sitter fast.

När glaskroppen drar/delvis lossnar från näthinnan så kan det uppstå grumlingar i ögats glaskropp. Detta är en relativt vanlig åkomma vid högre ålder, och är en naturlig del av åldrandet. Den som råkar ut för det vänjer sig med tiden med dessa grumlingar i synfältet. Det som händer är att det bildas ihopklumpningar av kollagenfibrer. Dessa grumlingar uppfattas som trådar eller prickar som följer ögats rörelser och flyter omkring i synfältet. De syns tydligast i starkt ljus. Hos vissa syns de som diffusa fläckar.

Det medicinska namnet på dessa grumlingar är vitreous opacities. De kallas floaters på engelska. I Sverige brukar benämningen hos gemene man vara glaskroppsgrumlingar eller ”floaters”. Närsynta har högre risk att få ”floaters” jämfört med normalsynta, pga att ögats volym är större hos närsynta.Optifloat är ett kosttillskott som innehåller aktiva substanser från pomeransextrakt, vindruvskärnextrakt samt L-lysin, C-vitamin och zink. Produkten är fri från färgämnen. Optifloat doseras med en tablett per dag, det finns att köpa antingen 30 tabletter/ask eller 90 tabletter/ask.

Optimega-D

Den första krilloljan i Sverige i kombination med D-vitamin.
Omega-3 på krillolja + D-Vitamin är en perfekt kombination för oss på nordliga breddgrader där brist på sol är märkbar under vinterhalvåret. Även dem som lider av torra ögon och/eller ögonsveda kan bli hjälpta av Optimega-D genom att den innehåller en hög halt av fettsyran DHA vilken är viktig för näthinnans funktion.

Omega-3 innehåller EPA och DHA som bidrar till hjärtats normala funktion. Denna positiva effekt uppnås vid dagligt intag av 250 mg DHA/EPA. Omega-3 fettsyror är näringsämnen som tillför näring till cellerna i näthinnan (fotoreceptorerna). Dessa fettsyror, DHA/EPA, finns i höga koncentrationer både i stavar och tappar. Stavar kallas de synceller som finns utanför gula fläcken och dem är mest ljuskänsliga och används i mörker. Tappar kallas de synceller som finns i gula fläcken och de gör så att vi ser skarpt och är mest färgkänsliga.

Optimega-D tas 1-2 gånger per dag eller efter läkares ordination. Ingen eftersmak av fisk! Båda kapslarna kan tas samtidigt eller vid olika tillfällen under dagen, det rekommenderas att kapslarna tas i samband med måltid.

Optimega-D skall ses som ett tillskott till vardagliga kosten och bör inte ersätta en varierad kost.En ask Optimega-D innehåller 60 lättsvalda kapslar och täcker dina behov för 1-2 månader. Produkten går att köpa som 1-pack, 3-pack eller som prenumeration. Vid köp av prenumeration skickas produkten automatiskt till dig varje månad. Du kan påbörja en prenumeration idag enkelt genom att klicka på köp nu.

Varukorg
Rulla till toppen